Kocséri Horgász Egyesület

Mert horgászni jó! 
 
K-566
MENÜ

 

 

Kocséri Horgász Egyesület

 

A Kocséri Horgász Egyesület 2000. június 16-án alakult azzal a céllal, hogy a községünkben élő, és ide látogató horgászok számára horgászati lehetőséget biztosítson. Az Egyesület Alapszabályában megfogalmazott céloknak igyekszünk eleget tenni, ennek érdekében évente több alkalommal horgászverseny rendezésére kerül sor. Egyesületünk részt vállal az ifjúság horgászat, illetve a természet szeretetére való nevelésében is, hiszen a Kocséri Gábor Áron Általános Iskola tanulói részére rendszeresen horgászverseny megrendezésére kerül sor.

 

Egyesületünknek hosszú engedélyezési eljárást követően 2002-ben, a Kocsér, VI. dűlőben sikerült létrehozni egy 2 hektáros horgásztavat, amelyben szinte minden hazai halfaj megtalálható. Tagjaink szorgalmas munkájának köszönhetően évről-évre szépül a tó környezete, és gazdagodik a tó halállománya is. Annak ellenére, hogy tavunk fiatalnak mondható, ma már nem ritkák a 10 kiló feletti egyedsúlyú Pontyfogások, és a nagyobb Dévérkeszeg és Kárászfogások sem.

 

Az elmúlt években évente több alkalommal rendezett egyesületünk izgalmas és halfogásban gazdag horgászversenyt, amelyen nem csak tagjaink, hanem vendéghorgászok is részt vehettek.

 

Horgásztó megközelítése:

 

Kocsér Község központjában Kőröstetétlen irányába kell elfordulni, illetve tovább haladni. A település belterületét elhagyva, jobb oldalon a sportpálya után a Csukás-ér mellet kell jobbra lefordulni, és végig a csatorna mellett haladva kb. 500 méter megtétele után található a horgásztó.

 GPS koordináták: É 47.00412o K 19.93461o

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • VÍZKÓD
    2015-01-04 13:04:52

    A tavunk vízkódja:

    K-566

Asztali nézet