Kocséri Horgász Egyesület

Mert horgászni jó! 
 
K-566
MENÜ

Általános versenyszabályzat

a 24-48 órás,

2 illetve 3 fős csapatversenyekhez

 

1. A verseny alatt a csapattagok együtt, egy előre kitűzésre kerülő horgászhelyen horgásznak (általában 3 parcellán, azaz 18 m szélességben), egymást segíhetik a verseny során.

 

2. A horgászhelyeket egyszerű sorsolással határozzuk meg. Tehát minden csapat az általa kihúzott szám szerinti helyre ül le horgászni.

       (Ha pl. a 15-ös számot húzzák akkor a 15-ös horgászhely az övék, stb.)

 

3. Horgászni személyenként kettő-kettő bottal lehet, botonként két horoggal úszózva, vagy fenekezve. A rablóhalazás bizonyos korlátokkal engedélyezett. A részletekről érdeklődjetek a verseny előtti eligazításon!

 

4. A versenyben csak az a csapat vehet részt, amely a nevezési díjat befizette, és legalább egy darab gyűrűs, min. 1 méteres haltartóval, merítő szákkal, horogszabadítóval, pontymatraccal és szájfertötlenítővel rendelkezik. Ezt a verseny megkezdése előtt, ill. a verseny során ellenőrizni fogjuk.

 

5. A versenyen halradar és etetőhajó használata nem megengedett. Az alapozó etetés és a későbbi ráetetés is csak és kizárólag a partról történhet.

 

6. A verseny ideje alatt kifogott halak a mérlegelést követően visszakerülnek a vízbe, ezért minden résztvevőnek kötelessége a kifogott halat a mérlegelésig életben tartani, majd a mérlegelést követően sérülésmentesen visszaengedni a vízbe. A nagyobb méretű (kb. 3 kg feletti) halak kímélése érdekében soronkívüli mérlegelést kell kérnie a csapatnak, amit a versenybíró felé mihamarabb jelezniük kell.

 

7. A verseny során a csapattagok összesített eredményét értékeljük, és az első három helyezett csapatot, valamint a verseny során a legnagyobb halat kifogó horgászt részesítjük díjazásban.

 

8. A nevezési díj  5000 Ft/FŐ/24 óra, melyet a csapat nevezésekor kell kifizetni. A fenti összeg tartalmazza a verseny nevezési díját, valamint a verseny ideje alatti étkezések árát is.

 

9. Az a csapat, amelyik a verseny lefújását megelőzően elhagyja a tó területét azonnali kizárásra kerül a versenyből. Ugyanez a határozat akkor is, ha a csapat bármelyik tagja elhagyja a tó területét.

 

- Gyülekező a helyszínen                                                       :   A verseny kezdete előtt 2 órával.

- Az etetés megkezdése (kürtszóra)                                       :   A verseny kezdete előtt fél órával.

- Verseny kezdete (kürtszóra)                                                :   Kiírás szerint.

- Verseny vége (kürtszóra)                                                     :   Kiírás szerint.

- Eredményhirdetés                                                 :   A verseny lefújását követő kettő órán belül.

 

A versenyek alatt felmerülő vitás kérdésekben a versenybíróság dönt.

 

A Kocséri Horgász Egyesület elnöksége

 

Hírek

  • VÍZKÓD
    2015-01-04 13:04:52

    A tavunk vízkódja:

    K-566

Asztali nézet